Φρεσκοκατεψυγμένα αλιεύματα: 4 λόγοι για να τα επιλέγετε!
Ποιότητα & διατροφική αξία
Το κατεψυγμένο ψάρι είναι ισάξιο του φρέσκου σε θρεπτική αξία και γεύση, με την προϋπόθεση ότι έχει καταψυχθεί άμεσα μετά την αλίευσή του και κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές. Έτσι διατηρεί ανέπαφα όλα τα οργανοληπτικά στοιχεία του.
Ποικιλία
Τα κατεψυγμένα αλιεύματα δεν έχουν εποχικούς ή γεωγραφικούς περιορισμούς. Είδη ψαριών και θαλασσινών που εμφανίζονται συγκεκριμένες περιόδους και σε συγκεκριμένες θάλασσες μπορούν να είναι διαθέσιμα ως κατεψυγμένα όλο τον χρόνο και σε όλα τα μέρη του πλανήτη.
Ευκολία
Τα κατεψυγμένα ψάρια και θαλασσινά μπορείτε να τα καταναλώσετε όποτε το επιθυμείτε, χωρίς την πίεση του χρόνου που συνεπάγεται η αγορά του φρέσκου. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να επιλέγετε την ακριβή ποσότητα που χρειάζεται να ξεπαγώσετε και μαγειρέψετε. Και φυσικά, σας απαλλάσσουν από τη διαδικασία του καθαρίσματος.
Οικονομία
Τα κατεψυγμένα αλιεύματα κοστίζουν συνήθως λιγότερο σε σχέση με τα αντίστοιχα φρέσκα. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να βρίσκονται πολύ πιο συχνά στο τραπέζι σας και να απολαμβάνετε τα διατροφικά οφέλη τους.