Φρεσκοκατεψυγμένα αλιεύματα: Οι σωστοί τρόποι για διατήρηση και απόψυξη
Συντήρηση
Τα φρεσκοκατεψυγμένα ψάρια και θαλασσινά πρέπει να τοποθετούνται στην κατάψυξη το συντομότερο μετά την αγορά τους, σε θερμοκρασία -18°C. Ωστόσο, πάντα να διαβάζετε και τηρείτε προσεκτικά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Απόψυξη
Η απόψυξη των αλιευμάτων είναι προτιμότερο να γίνεται στο ψυγείο, τοποθετημένα σε πιάτο ή δοχείο για τυχόν απώλειες υγρών. Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό, όχι ζεστό ή καυτό, ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ποτέ μην καταψύχετε ήδη αποψυγμένα θαλασσινά και ψάρια!
Πλένετε καλά τα χέρια σας πριν και αφού τα πιάσετε.