Γαρίδες σε πέστο βασιλικού

1 Δισκάκι 800γρ. γαρίδες Αργεντινής Νο3 DASKALAKIS
6 μέτριες ντομάτες
3 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
μερικά φύλλα μαντζουράνας ή δυόσμου
½ ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο τυρί
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουκουνάρι
1 ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 σταγόνες μπαλσάμικο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες για τις γαρίδες:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε τις γαρίδες να σοταριστούν.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να ψηθούν οι γαρίδες ώσπου να απορροφηθεί το κρασί.

Τις απομακρύνουμε από τη φωτιά και τις διατηρούμε ζεστές.

Οδηγίες για το Πέστο:

Χτυπάμε στο μπλέντερ το κουκουνάρι και τη μισή ποσότητα λαδιού μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το υπόλοιπο λάδι και τα φύλλα βασιλικού και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.
Βάζουμε στο μείγμα μας το ξίδι και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, συμπληρώνουμε 2-3 κουταλιές νερό, ώστε να γίνει πιο ρευστό. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, αλατίζουμε.

Για το σερβίρισμα κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες και τις απλώνουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα. Τοποθετούμε τις γαρίδες από πάνω και περιχύνουμε με το πέστο βασιλικού. Γαρνίρουμε με τα φύλλα μαντζουράνας ή δυόσμου και σερβίρουμε.