Κοκκινόψαρο φούρνου λαδορίγανη

1,5 κιλό κοκκινόψαρο Ατλαντικού DASKALAKIS
Ξίδι
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
1,5 νεροπότηρο άσπρο κρασί ξηρό (όχι ρετσίνα)
χυμός ενός πορτοκαλιού
8 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
Αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
Κόβουμε το ψάρι σε φέτες. Αφαιρούμε τα λέπια και πλένουμε καλά τις φέτες.

Ραντίζουμε κάθε φέτα με ξίδι και την τοποθετούμε σε ταψί (πρέπει οι φέτες να είναι στο ταψί σε μία στρώση).

Προσθέτουμε όλα τα υγρά και το σκόρδο.

Αλατίζουμε μία - μία φέτα ψαριού και προσθέτουμε πιπέρι και ρίγανη.

Ψήνουμε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία θέση, για 45 λεπτά. 30 λεπτά αφού τοποθετήσουμε το ψάρι στο φούρνο, γυρίζουμε τις φέτες προσεκτικά με ξύλινη σπάτουλα.

Σερβίρουμε με κρεμμύδι κομμένο ροδέλες και ραντισμένο με ξίδι, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και με ντοματούλες μικρές κομμένες σε δύο κομμάτια και ραντισμένες με ξίδι μπαλσάμικο.