Καλαμαράκι με ρύζι στην κατσαρόλα

2 συσκευασίες καλαμάρι με δέρμα κομμένο & καθαρισμένο DASKALAKIS
350 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
220 γρ. κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
140 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη
140 γρ. κίτρινη πιπεριά κομμένη
120 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. φρέσκια τριμμένη ντομάτα
70 γρ. πελτέ ντομάτας
1 κουτάλι σούπας άνηθο
1 κουτάλι γλυκού πάπρικα γλυκιά
2 κουτάλι γλυκού αλάτι
1 κουτάλι γλυκού πιπέρι
Ξεπλένουμε τα καλαμάρια αποψυγμένα και τα αφήνουμε σε τρυπητό σκεύος να στραγγίξουν καλά.

Βράζουμε το ρύζι συμφώνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το παγώνουμε σε κρύο νερό και το σουρώνουμε αμέσως. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια έως ότου γυαλίσουν, ρίχνουμε τα καλαμάρια και ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου.

Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές, την τριμμένη ντομάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντας τα να βράσουν για 5 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι, το πιπέρι, τον πελτέ, την πάπρικα και τον άνηθο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.