Καλαμαράκια με ούζο στο φούρνο

1 δισκάκι καλαμάρι φιλέτο Ινδίας DASKALAKIS
χυμό ενός λεμονιού
1 φλιτζάνι του καφέ ούζο
αλάτι
αλεύρι
ελαιόλαδο
λαδόκολλα
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα καλαμαράκια. Έπειτα τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός δάχτυλου περίπου. Πλοκάμια και κεφάλια, τα κρατάμε ατόφια.

Τα βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, το ανάλογο αλάτι, και το ούζο. Τα ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα, στο ψυγείο.

Αφού μαριναριστούν, στραγγίζουμε όποια υγρά έχουν τα καλαμαράκια και ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι, ώστε να αλευρωθούν και να στεγνώσουν καλά, απ'όλες τις πλευρές τους.

Στρώνουμε τη λαδόκολλα σε ταψί, λαδώνουμε καλά. Ρίχνουμε λίγο λάδι πάνω απ' τα καλαμαράκια, τα οποία, αφού τα τινάξουμε να φύγει η περίσσεια του αλευριού, τα στρώνουμε στη λαδόκολλα, σε μια στρώση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200°C.

Τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα, όπως το χρυσοκίτρινο αν τα τηγανίζαμε.

Βγάζουμε από το φούρνο και τα σερβίρουμε.